Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

  • Campuset har ett eget gratis Wi-Fi-nätverk

    Campuset har ett eget gratis Wi-Fi-nätverk

    Eleverna på ECS har utvecklat ett öppet trådlöst Internetnätverk som täcker hela campuset. Syftet med initiativet är att säkerställa uppkoppling för universitetsgemenskapen.

     

    Installera ett Wi-Fi-nätverk som är tillgängligt för alla, även inom väggarna. Detta är ett projekt som en grupp studenter från Southampton har genomfört inom ramen för sin kurs vid School of Electronics and Computer Sciences (ECS). Deras mål: att ge alla invånare vid universitetet tillgång till en höghastighetsinternetanslutning hemifrån, utan kostnad. Projektet, som kallas Southampton Open Wireless Project (SOWN), har byggt upp nödvändig infrastruktur och teknik för att utveckla ett effektivt nätverk som för närvarande täcker områdena Porstwood och Highfield. Täckningen på hemmaplan tillhandahålls genom installation av hot spots som är strategiskt placerade runt om på campus.

     

    Kostnadsfritt och studenternas medverkan

     

    För att upprätta SOWN har studenterna organiserat anslutningsnoder i varje studentbostad. Och även om flera personer delar på bandbredden finns det fortfarande tillräckligt med bandbredd för att andra användare (grannar, vandrare, tillfälliga surfare) ska kunna få tillgång till nätverket. För att göra detta måste användarna gå in på projektets webbplats och registrera sig för ett konto. "Genom att förlita oss på principen om samhällsengagemang har vi lyckats erbjuda Internet till så många elever som möjligt, även på platser där det hittills inte funnits någon täckning", säger Stuart Harland, en av projektmedlemmarna.

     

    Ett testprojekt

     

    Förutom att vara innovativ genom att tillhandahålla en gratis, gemenskapsbaserad anslutning är SOWN också tänkt att vara en möjlighet att testa ny teknik: VOIP och trådlös geolokalisering, IPv6-användning. Studenterna arbetar också med utvecklingen av ljud- och videoströmmar, allt med hjälp av 802.1x Wi-Fi-autentiseringsstandarden. Programmet gör det också möjligt för studenterna att testa hur alla typer av trådlösa apparater fungerar och att tillämpa sina kunskaper på utvecklingen av ny teknik.